11.2 C
Ljubljana
sobota, 15 maja, 2021

Migrantski naval se nadaljuje: Policisti prijeli nezakonite migrante iz Alžirije, Maroka in Egipta

Policisti  Policijske  uprave  Novo  mesto  so intervenirali v 55-ih nujnih primerih in na številko 113 prejeli 210 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči  z lažjimi telesnimi poškodbami in šest prometnih nesreč, v katerih je  nastala premoženjska škoda.

Posredovali so zaradi 12-ih kršitev javnega reda  in  miru  na  javnih  krajih  in  v  zasebnih  prostorih.  S področja kriminalitete  so  obravnavali  sume  kaznivih  dejanj  grožnje,  vlomov in tatvin.  Posredovali  so  zaradi  sprožitve  signalno  varnostne naprave in nezakonitih prehodov državne meje.

Brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Sevniški  policisti  so  bili  okoli 10.30 obveščeni o prometni nesreči pri Krmelju.  Opravili  so ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročil 27-letni voznik  osebnega  avtomobila, ki je zapeljal na nasprotno smerno vozišče in trčil v avtomobil, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljala 62-letna voznica. Oba udeleženca sta se v nesreči lažje poškodovala. Policisti so še ugotovili,  da  povzročitelj nesreče nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Avtomobil  so  mu  zasegli  in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Vlomil in odtujil vrtni traktor

V  Bušinji  vasi  je  nekdo  skozi vrata vlomil v pomožni objekt in odtujil vrtni traktor.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti  so  med  opravljanjem  nalog  varovanja  državne meje na območju krajev  Drašiči,  Gorenja  Pirošica  in  Čedem  izsledili  in  prijeli šest državljanov  Alžirije, državljana  Maroka in državljana Egipta. Policijski postopki  s  tujci,  ki  so  nezakonito  prestopili  državno  mejo, še niso zaključeni.

Vir: Policijska uprava Novo mesto

Zadnje novice

Sorodne vsebine