0.3 C
Ljubljana
petek, 8 decembra, 2023

Migrantska invazija Slovenije, do konca oktobra prijetih že več kot 50.000 ilegalcev

Piše: A. S.

Slovenijo preplavljajo nezakoniti migranti, azilni domovi so polni, kriminal narašča, zvrstilo se je več gnusnih posilstev. Do 31. oktobra je bilo obravnavanih že kar 50.622 nezakonitih prehodov meje. Ob tem gre samo za migrante, ki so jih policisti dejansko prijeli. Med njimi je največ Pakistancev, Afganistancev in Maročanov. V primerjavi z lanskim letom, ko je naše meje nezakonito prestopilo 24.662 oseb, pa beležimo strm porast teh trendov, ki jih omogoča Golobova politika.

Najbolj obremenjeni so policisti PU Novo mesto, ki so obravnavali kar 77,9 odstotka vseh nedovoljenih prehodov, za njimi pa policisti PU Koper, ki so jih obravnavali 15,8 odstotka.

Letos je kar 48.996 do sedaj ujetih migrantov izrazilo namero podaje prošnje za mednarodno zaščito, medtem ko jih je to namero ob istem času lani izrazilo 21.452. Med tistimi, ki naj bi zaprosili za zaščito je prav tako največ Afganistancev, Maročanov in Pakistancev.

Čeprav je letos migracij enkrat več, je bilo tujim varnostnim organom vrnjenih samo 235 ilegalcev, lansko leto ob istem času pa jih je bilo vrnjenih 2.193.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine