10.9 C
Ljubljana
sobota, 24 februarja, 2024

Migrantska invazija se nadaljuje, znova prijeli tudi tihotapce migrantov

Piše: C. R.

Včeraj zjutraj so policisti na območju Čateža ob Savi ustavljali voznika osebnega avtomobila, ki pa jih ni upošteval, temveč je s pospešeno hitrostjo nadaljeval z vožnjo proti Novemu mestu in vozil s hitrostjo 180 km/h. Na avtocesti v bližini Novega mesta so policisti kršitelja ustavili. Med postopkom so ugotovili, da gre za 36-letnega državljana Slovenije, ki je prevažal tri državljane Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo.

Prav tako so okoli 11. ure v Zalokah kontrolirali voznika osebnega avtomobila Škoda octavia čeških registrskih oznak. 25-letni državljan Uzbekistana je prevažal štiri državljane Turčije, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo.

Državljanoma Uzbekistana in Slovenije so odvzeli prostost, ju pridržali in jima zasegli vozila. S kazenskima ovadbama zaradi kaznivih dejanj prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ju bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije še potekajo.

Kar se tiče drugih nezakonitih prehodov meje pa so policisti na območju PP Brežice (Rigonce, Dobova, Kapele, Loče, Jesenice) izsledili in prijeli 48 državljanov Afganistana, 19 državljanov Rusije, 17 državljanov Sirije, 16 državljanov Turčije, 13 državljanov Maroka, šest državljanov Mongolije, pet državljanov Nepala, pet državljanov Bangladeša, dva državljana Pakistana in dva državljana Šrilanke.  Na območju PP Črnomelj (Drenovec, Miliči) so izsledili in prijeli štiri državljane Maroka in tri državljane Afganistana in na območju PP Metlika ((Drašiči) 13 državljanov Sirije. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine