21.4 C
Ljubljana
ponedeljek, 8 avgusta, 2022

Migrantska dodana vrednost Dunaju: Nasilje v šolah se je povečalo za kar 1.200 odstotkov!

Raziskave kažejo, da je število nasilnih incidentov v šolah s 24 primerov leta 2014 naraslo na 312 primerov leta 2017, kar predstavlja 1.200-odstotni porast. Avstrijski časopis Krone poroča, da je Karl Mahrer iz Avstrijske ljudske stranke že pozval k sprejemu vseh potrebnih ukrepov, ki bi zaustavili zaskrbljujoči trend. 

 

V ljudski stranki poudarjajo, da nasilje v šolah nikakor ne more biti dopuščeno, in izpostavljajo, da bi se policisti morali usposabljati tudi na področju preprečevanja nasilja, ne samo na področju prometne ureditve.

V devetih primerih prišlo do resnih telesnih poškodb

Zaskrbljujoč je podatek, da so dunajski učenci kar v 312 primerih potrebovali zdravniško oskrbo po pretepu s pestmi ali noži. V devetih primerih je prišlo do resnih telesnih poškodb. Trenutno v Avstriji izvajajo 14 različnih programov preprečevanja nasilja, a so ti lani dosegli le 131.855 od 455.000 mladostnikov, starih med 15 in 19 let.

Medtem predsednik dunajskih šol Heinrich Himmer opozarja, da je pred določitvijo natančnih ukrepov potrebno, da se zbere čim več možnih informacij. “Kot je bilo rečeno na okrogli mizi, ki so se je udeležili predstavniki vseh strank, verskih skupnosti in šolski partnerji, na Dunaju velja ničelna toleranca do katere koli oblike nasilja.”

Pred tednom dni smo poročali o tem, kako rastoč vpliv islama vodi v vse večje število problemov na dunajskih šolah. Raziskava po navedbah Voice of Europe pa kaže, da ima 33 odstotkov prebivalcev Dunaja migrantsko poreklo, pri tem pa je potrebno pripomniti, da se bo številka v dvajsetih letih povečala za več kot 40 odstotkov.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine