12.5 C
Ljubljana
ponedeljek, 26 septembra, 2022

Migranti znova morili in napadali v Franciji

Piše: A. S. 

Prejšnji teden sta bila v Parizu priprta dva Alžirca zaradi umora invalida med ponesrečenim ropom, poroča portal Remix News. Osumljenca sta stara 22 in 26 let, napad pa se je zgodil 22. julija v petek okoli 1.00 ure zjutraj.  

Napad se je zgodil v pariškem okrožju Poterne-des-Peupliers, ko se je skupina migrantov spravila na 49-letnega invalida, ki so ga udarjali in brcali z namenom, da bi mu ukradli torbo. Za invalida so bili udarci usodni, migranti pa so pobegnili s kraja zločina.

Žrtev je bila, ko so jo opazili mimoidoči, še pri zavesti. Invalid je bil nemudoma odpeljan v bolnišnico z rano na lobanji, naslednji dan pa je preminil. Oblasti so kmalu izsledile tri napadalce, od tega je omenjena dva priprla policija, tretji pa je trenutno v upravnem centru za tujce.

Le nekaj dni po omenjenem napadu pa je bil v francoskem mestu Le Mans aretiran Afganistanec, potem ko je začel mimoidoče napadati z nožem, ob čemer je dva tudi ranil. Incident se je zgodil v sredo, 27. Julija, okoli 2.00 ure popoldan. Napadalec, star okoli trideset let, naj bi nož dobil v bližnji trgovini le nekaj minut pred napadom.

Policija je na kraju napadena migranta aretirala, ob čemer naj bi bil lažje ranjen tudi eden izmed policistov, Afganistanec, ki je domnevno »duševno neuravnovešen«, pa je bil pod policijskim nadzoron nameščen v bolnišnico.

Iz pisarne okrožnega tožilca so sporočili za javnost, da je migrant začal z nožem napadati mimoidoče, medtem pa je vzklikal besede v arabščini. Sicer je imel veljavno dovoljenje za prebivanje v Franciji, v Le Mans pa je bil nameščen pred kratkim. Po napadu je bil psihiatrično pregledan, sooča pa se z obtožbami poskusa umora.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine