6.4 C
Ljubljana
sobota, 17 aprila, 2021

Migranti v Grčiji iz protesta zažgali migrantski center, ki je zdaj neuporaben

V Grčiji je bil v požaru huje poškodovan eden največjih migrantskih centrov. Požar je v soboto izbruhnil nekaj ur po tem, ko je smrt Iračanke sprožila proteste, so danes sporočile oblasti. V nemirih v taborišču Vial na otoku Hios ni bil nihče poškodovan, so pa pridržali tri osebe, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

 

Požar je izbruhnil pozno v soboto, uničeni pa so bili prostori evropske azilne službe, jedilnica, šotori in bivanjski kontejnerji. “Večji del administrativne službe taborišča je uničenega,” je dejal Manos Logotetis z grškega ministrstva za migracije.

Poškodovanih v nemirih ali požaru ni bilo. Policija je pridržala tri osebe, ki so jih povezali z nemiri. Ti so izbruhnili po smrti 47-letne Iračanke v soboto.

Iračanko so ta teden zaradi povišane temperature sprejeli v lokalno bolnišnico. Testiranje ni potrdilo okužbe s koronavirusom.

Migrantska taborišča v Grčiji so v karanteni, saj želijo oblasti preprečiti stike z domačini. Koronavirusna bolezen 19 je v Grčiji terjala 110 življenj, še 67 oseb pa je na intenzivni negi. Med migranti so koronavirus potrdili v dveh taboriščih na celinski Grčiji.

Zadnje novice

Sorodne vsebine