17.9 C
Ljubljana
petek, 17 septembra, 2021

Migranti so se skrivali na tovornjakih

Na območju PU Koper so v obdobju od včeraj do danes zjutraj obravnavali sedem oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Hrvaško in Slovenijo.

 

Policisti PP Piran so obravnavali dva državljana Kosova, ki so ju že včeraj vrnili hrvaškim varnostnim organom. Policisti PP Koper pa so obravnavali pet državljanov Turčije, ki jih je v vozilu prevažal 26-letni državljan Albanije. Zoper voznika sledi kazenska ovadba. Državljani Turčije bodo po zaključenih postopkih vrnjeni hrvaškim varnostnim organom.

V istem času so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Ljubljane in Kočevja izsledili in prijeli pet tujcev (državljane Alžirije, Tunizije in Maroka ), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki s tujci še potekajo.

Na mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila turških registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled vozila, kjer so v tovornem delu našli tri državljane Afganistana, ki so se poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujce so predali hrvaškim varnostnim organom.

Danes, zgodaj zjutraj so policisti PMP Gruškovje so v tovornem vozilu turških   registrskih   oznak, pri temeljiti mejni kontroli odkrili tri državljane Afganistana in enega državljana Pakistana, ki so se skriti v nakladalnem   prostoru vozila, poskušali izmakniti mejni kontroli. Po končanem postopku jih bodo vrnili hrvaškim varnostnim organom.

Zadnje novice

Sorodne vsebine