26.1 C
Ljubljana
sreda, 23 junija, 2021

Migranti slovenske policiste “nategnili” z lažjo o pogrešani in ugrabljeni deklici – iskali so jo s helikopterjem!

Policisti so na območju Kastelca včeraj okoli 6.20 prijeli ilegalna prebežnika, pri čemer se je nekaj oseb razbežalo po gozdu. Kasneje je policija prijela še štiri prebežnike, ena deklica pa je zbežala s kraja, za njo pa je stekla iskalna akcija. Med drugim je bil aktiviran tudi policijski helikopter, iskalni akciji so se pridružili še italijanski organi.

 

Po prvih podatkih gre pri prebežnikih za državljane Pakistana in Indije, pogrešana deklica pa je indijska državljanka, je povedal predstavnik Policijske uprave Koper Jure Griljc. Na območju, ki je blizu meje z Italijo, trenutno poteka iskalna akcija z več policisti, pri njej pa sodelujejo tudi posebna policijska enota, vodniki službenih psov in dron, aktivirali pa so tudi policijski helikopter. Iskalni akciji so se tekom dopoldneva pridružili tudi italijanski organi, med drugim z reševalno službo, ki prav tako uporablja helikopter, je dodal Griljc.

Primorske novice medtem poročajo, da so policisti z iskanjem prenehali, saj se je izkazalo, da informacija o pogrešani deklici ni bila resnična. Policisti naj bi s prijetimi prebežniki preverjali okoliščine in ugotavljali, ali je deklica res bila z očetom.

Zadnje novice

Sorodne vsebine