1.3 C
Ljubljana
sobota, 4 februarja, 2023

Migranti se najraje skrivajo v tovornjakih iz Srbije

Piše: C. R. 
Da je skrivanje migrantov v tovornjakih priljubljen način, kako priti ilegalno čez mejo, ni nobena skrivnost. Večinoma v Slovenijo pridejo s tovornjaki iz Srbije. Tudi na vlake se tu in tam skrivajo. Tovorne, se razume.
PU Novo mesto poroča, da je na mejni prehod Obrežje na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila srbskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in v tovornem  delu  odkrili  tri  državljane  Afganistana,  ki so se skriti med tovorom   poskušali  izogniti  mejni  kontroli  in  nezakonito  vstopiti  v Slovenijo.  Tujce  so  po  zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.
Policisti PMP Dobova so na tovornem vlaku, ki je iz Srbije prevažal žito, v enem  izmed  vagonov  odkrili  tri državljane Palestine, ki so se poskušali izogniti mejni kontroli. Predali so jih hrvaškim varnostnim organom.
Policisti  PU Novo mesto so  sicer med  opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice (Laze, Rigonce, Ribnica, Obrežje, Jesenice, Gabrje pri Dobovi, Nova vas  pri  Mokricah)  izsledili  in  prijeli  14  državljanov  Rusije,  osem državljanov  Irana,  osem državljanov Indije,  štiri državljane Sirije, tri državljane  Iraka,  pet  državljanov  Maroka, tri državljane Pakistana, tri državljane  Konga,  državljana  Alžirije,  državljana  Angole in državljana Tunizije.  Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine