10 C
Ljubljana
ponedeljek, 17 maja, 2021

Migranti povzročajo slovenski policiji vse več preglavic

Poročilo PU Koper o ilegalnih prehajanjih slovenske meje za minuli vikend že nakazuje težave z migranti, o katerih so v preteklih letih poročali mediji severnejših držav. Od petka do danes so policisti na območju PU Koper tako obravnavali kar 11 migrantov, ki so bili seveda tudi v spremstvu tihotapcev. Poleg čezmejnega avtomobilskega pregona v lovu za migranti, ki se je zaključil šele pri Vidmu v Italiji, je migrant v drugem incidentu med obravnavo najprej pobegnil, nato pa po ponovnem prijetju z napadom na policista spet pobegnil neznano kam.

 

Novi sodržavljani

Policisti PU Koper so do danes tako  po državljanstvu obravnavali 4 Afganistance, 2 državljana Kosova in 2 državljana Irana, ki sta zaprosila za azil. Obravnavana sta bila tudi 2 državljana Albanije in državljan Bangladeša.

V soboto, ob 10.11, so policisti PP Ilirska Bistrica na cesti Zabiče – Paka (smer za Gomance) prijeli državljana Alžirije. Policist je opravil varnostni pregled in tujcu odvzel mobilni telefon in nahrbtnik. Pri čakanju na intervencijsko vozilo je ilegalni pribežnik z Alžirije izkoristil nepazljivost policistov in s kraja pobegnil. Pričel je bežati v gozd. Policist je stekel za njim in ga po 100 metrih uspel ujeti…

Celoten članek si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine