22 C
Ljubljana
sobota, 10 junija, 2023

Migranti Dansko stali kar 4,2 milijarde evrov v letu 2018

Piše: A. S.

Letno poročilo danskega finančnega ministrstva razkriva, da so migranti, ki prihajajo izven zahodnih in evropskih držav, Dansko stali v letu 2018 4,2 milijarde evrov.

Sredstva so šla predvsem za socialno pomoč in za druge javne službe povezane z migracijami. Ob tem je Kristian Thulesen Dahl, vodja nacional-konservativne Danske ljudske stranke, poudaril, da gre za »astronomski« znesek in znova predlagal, da bi bilo treba veliko število migrantov, ki so na grbi države, deportirati. Danska ljudska stranka je sicer nedavno skupaj z bivšo dansko ministrico za migracije Inger Stølberg, predstavila program, ki bi, če bo sprejet, do leta 2030 deportiral 70 odstotkov migrantov, ki so prišli na Dansko kot prosilci za azil ali s pomočjo združevanja družin.

Poročilo navaja, da migranti iz Bližnjega vzhoda, Severne Afrike, Pakistana in Turčije, ki tvorijo polovico migrantov izven zahodnega sveta, predstavljajo 76 odstotkov stroškov, ki jih državna blagajna namenja za migrante. Tako migranti iz omenjenih območij stanejo Dansko 11.250 evrov po osebi, drugi migranti pa 573 evrov po osebi.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine