9 C
Ljubljana
nedelja, 18 aprila, 2021

Migranti čedalje bolj nezadovoljni v BiH, vedno več jih odhaja v Slovenijo

Portal bljesak.info poroča, da so migranti, nastanjeni v Bosni in Hercegovini, čedalje bolj nezadovoljni z razmerami in zato želijo zapustiti Bosno in Hercegovino.

 

Kot poročajo, je v Salakovcu veliko migrantov, za katere skrbi tudi lokalno prebivalstvo, vendar so predvsem nezadovoljni tisti, ki so nameščeni v migrantskem taborišču. Večina jih želi čim prej zapustiti Bosno in Hercegovino. Mustafa iz Pakistana se tako pritožuje nad hrano in ležiščem, napoveduje, da bo šel na Hrvaško in nato naprej. »Pogoji niso dobri in lačen sem. Želim iti v Španijo, tam je tudi moj oče,« pa pravi Zendi, prav tako Pakistanec.

Po paviljonih so bili razdeljeni Sirci, Pakistanci in Afganistanci, vendar zaradi napetosti in medsebojne sovražnosti v Salakovcu nimajo veliko skupnega, tudi ne stikov. Število migrantov se v tem centru sicer zmanjšuje, največje breme pa nosi Rdeči križ Mostar, pomagajo pa tudi prostovoljci.

Večina migrantov se sicer odpravlja v smer proti Sloveniji, za mnoge je to tudi ciljna država, saj sedanja slovenska oblast ilegalnih migrantov ne izganja iz države, ampak jim omogoči prošnjo za azil.

Zadnje novice

Sorodne vsebine