17 C
Ljubljana
torek, 3 avgusta, 2021

Migrante zalotili tudi v Pomurju, prevažal jih je Iranec; rekord spet beležijo v PU Novo mesto

Ljutomerski policisti so v bližini mejne črte zaustavili osebni avtomobil. Pri kontroli je bilo ugotovljeno, da je voznik, državljan Irana, ki prebiva in dela v Nemčiji, v avtomobilu vozil štiri državljane Bangladeša, ki niso izpolnjevali pogojev za vstop v Republiko Slovenijo. Voznik bo s kazensko ovadbo priveden na sodišče, tujci pa bodo vrnjeni na Hrvaško.

 

Včeraj popoldne so policisti na MMP Gruškovje, na podvozju priklopnega vozila bosanskih registrskih oznak odkrili državljana Maroka. Po končanem postopku so ga policisti vrnili nazaj na Hrvaško.

Policisti Policijske  uprave  Ljubljana so v zadnjih 24 urah med opravljanjem nalog varovanja državne meje na  območju  Podskrajnika,  Livolda,  Kočevja  in  Ljubljane   izsledili in prijeli 50 tujcev (državljane Maroka, Alžirije, Afganistana, Pakistana, Indije in Nepala),  ki  so nezakonito prestopili državno mejo.  Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Na območju PU Koper je bilo v zadnjih 24 urah obravnavanih 18 ilegalnih migrantov: na območju PP Kozina 14 državljanov Afganistana in 3 državljani Turčije, na območju PP Koper pa 1 državljan Bangladeša. Italijanski varnostni organi so nam vrnili 3  državljane Pakistana.

Policisti  PU  Novo  mesto  so v istem času na območju  Ručetne  vasi,  Damlja,  Lokev,  Starega  trga  ob Kolpi, Preloke, Učakovcev  (PP  Črnomelj), Koroške vasi, Vahte (PP Novo mesto) izsledili in prijeli še 148 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki z 79 državljani Pakistana, 50 državljani Bangladeša, 12 državljani Afganistana in sedmimi državljani Maroka še niso zaključeni.

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine