-1.9 C
Ljubljana
nedelja, 5 februarja, 2023

Migrante večkrat najdejo tudi ob avtocestah

V zadnjih 24 urah so policisti Policijske  uprave  Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na  območju  Ivančne Gorice, Kočevja, Knežje Lipe in Ljubljane izsledili in prijeli enajst tujcev  (državljane Pakistana, Bangladeša in Maroka), ki so nezakonito  prestopili  državno  mejo.  Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

 

V istem času je bilo na območju PU Koper  prijetih 8 ilegalnih migrantov: policisti PP Ilirska Bistrica so prijeli štiri državljane Afganistana, PP Piran pa štiri državljane Iraka.
 
O odkritih migrantih poroča tudi PU Maribor. Včeraj, malo pred poldnevom, so policisti na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje, na podvozju tovornega vozila hrvaških registrskih oznak, odkrili skrita državljana Libije in Pakistana, ki sta želela na tak način nedovoljeno vstopiti v našo državo. Po končanem postopku so ju policisti zavrnili nazaj na Hrvaško.

Včeraj, malo po poldnevu so policisti na območju PP Ormož prijeli tri državljane Pakistana, ki so pred tem iz Hrvaške nedovoljeno vstopili v našo državo. Postopki s tujci še potekajo.

Danes, ob 3.50 so policisti na avtocesti A5 Maribor – Lendava, v bližini Cerkvenjaka, prijeli državljana Irana, ki je na območju PU Murska Sobota iz Hrvaške nedovoljeno vstopil v našo državo. Postopek s tujcem še poteka.

Črnomaljski  policisti  so na območju Ručetne vasi izsledili in prijeli tri državljane Bangladeša, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki s tujcem še potekajo, sporočajo iz PU Novo mesto.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine