17.8 C
Ljubljana
četrtek, 5 avgusta, 2021

Migrante selijo v naša blokovska naselja! Do Slovenije jih pripeljejo kriminalci, v domove pa policija

Migranti kot kobilice skačejo po Sloveniji. Slovenski mediji večinoma ignorirajo opozorila iz tujine, češ da jih je k nam namenjenih okoli 60 tisoč, Avstrija pa medtem po neuradnih podatkih zapira avstrijsko-slovensko mejo. Naša država pri vseh opozorilih “vojne pribežnike” raje seli v blokovska naselja slovenskih mest.

Policisti novomeške policijske uprave so v sredo med opravljanjem nalog varovanja državne meje v Beli krajini, na območju krajev Vukovci, Preloka, Tribuče, Nova Lipa in Metlika, prijeli 34 tujcev. Policisti na območju policijskih postaj Črnomelj in Brežice so v torek izsledili in prijeli 13 tujih državljanov, ki so nezakonito prečkali državno mejo. Med njimi je deset sirskih državljanov, dva državljana Alžirije in državljan Maroka. In to so samo podatki zadnjega tedna …

V predvolilni evforiji so zamolčali dejstva
Dejstvo je, da migranti kot kobilice skačejo po Sloveniji. Temu lahko dodamo, da so slovenski mediji v predvolilni evforiji zamolčali vse, kar je nato razkrila hrvaška oddaja Bujica, za katero je Azra Malalić iz Mednarodnega foruma solidarnosti EMMAUS dejala: “Cilj je priti do vstopa/izstopa iz države, točki sta Trebinje, Velika Kladuša; veliko jih je v Veliki Kladuši poskušalo prečkati mejo, a jih vrnejo. Njihov cilj pa je, da gredo proti Sloveniji.”

Jasni so tudi tuji mediji, ki pišejo o tem, da je Slovenija ciljna država za desettisoče migrantov, in kako se spopada s težko situacijo. “Migranti so se nezakonito naselili v Sarajevu, zato je Slovenija v strahu, saj je 60 tisoč migrantov na poti skozi Bosno in Hercegovino v Slovenijo: slovenske volitve bodo čutile težo tega vprašanja,” piše Visegrád Post. Da pa bo zaradi takšnega navala v Slovenijo Avstrija najverjetneje zaprla avstrijsko-slovensko mejo za vse migrante z Bližnjega vzhoda in Afrike, najbrž ni treba posebej omenjati. Morda pa situacijo še najbolj nazorno opišejo besede ekonomista in nekdanjega poslanca dr. Mateja Lahovnika: “Za dostavo ilegalnih migrantov do slovenske meje s frekvenco 75 ilegalcev na dan torej poskrbijo kriminalne združbe, za prevoz od meje do azilnih domov po Sloveniji pa policija.”

Brez luksuza v Sloveniji ne gre
A v Sloveniji očitno migrantsko krizo jemljemo z levo roko. Kaj pa bi rekli drugega, če so na Občini Brežice povsem po naključju izvedeli, da je zdaj že nekdanja vlada Mira Cerarja  v stanovanjski blok na Bizeljski cesti 18 naselila migrante. Dvosobno stanovanje v bloku s 24 stanovanji sredi gosto naseljenega stanovanjskega naselja ima 57,10 kvadratnega metra veliko bivalno površino, balkon, pripada mu skoraj 10 kvadratnih metrov velika klet. Po podatkih Gursa je vredno dobrih 53.000 evrov. A pozor, gre le za eno od 18 stanovanj, ki jih je Miro Cerar lani namenil za azilante.

“Bolje bi bi bilo, če jih ne bi bilo”
Zunanjost omenjenega bloka in stanovanja v Brežicah smo si ogledali tudi mi. Seveda nismo mogli mimo sostanovalcev, da jih ne bi malce povprašali, kaj si mislijo o novih sosedih. “Poglejte skozi okno. Notri so že ležišča, nastavljena je tudi miza. Kaj naj rečem, bolje bi bilo, če jih ne bi bilo. Seveda smo vsi v soseski prestrašeni, saj nihče ne ve, kaj pričakovati od njih. A kaj naj storimo?” nam je zaupal že rahlo obupani mimoidoči sosed. Žal spodbudnih besed za dotično situacijo nismo našli …

Škandal24

Zadnje novice

Sorodne vsebine