0.3 C
Ljubljana
petek, 8 decembra, 2023

Migrante odpeljal iz azilnega doma – jih je želel “prešvercati” v Italijo?

Piše: C. R. 

Da se situacija glede migracij v Sloveniji poslabšuje, ne dokazuje samo novo število prijetih migrantov, ampak tudi pomoč pri odvažanju migrantov iz azilnih domov. Tudi tu pomagajo tihotapci. 

PU Koper je sporočila, da so policisti sinoči ob 23.50 so policisti na primorski avtocesti na počivališču Studenec (smer Koper) ustavili dva osebna avtomobila, in sicer Škoda octavia, češke registracije, ki jo je vozil 28-letni državljan Uzbekistana (v vozilu so bili še štirje državljani Turčije) in Škodo suberb, češke registracije, katero je prav tako vozil 25-letni državljan Uzbekistana. Za državljane Turčije se je izkazalo, da so zapustili azilni dom. Vozili so zasegli, voznikoma, ki imata sicer urejen status na Češkem, sledi kazenska ovadba.

“V Imenem smo včeraj izsledili štiri državljane Turčije, ki so na nedovoljen način vstopili v Slovenijo. Vsi štirje so zaprosili za mednarodno zaščito. V Bistrici ob Sotli smo včeraj ustavili voznika osebnega vozila, državljana Kosova, ki je prevažal štiri državljane Sirije in državljana Afganistana. Voznika smo pridržali in ga bomo kazensko ovadili, državljani Sirije in Afganistana, ki so na nedovoljen način vstopili v Slovenijo, so zaprosili za mednarodno zaščito,” pa so sporočili iz PU Celje.

Policisti PU Novo mesto pa so na območju PP Brežice (Rigonce, Dobova, Loče, Obrežje, Mihalovec, Kapele) izsledili in prijeli 19 državljanov Afganistana, 12 državljanov Maroka, devet državljanov Bangladeša, osem državljanov Rusije, šest državljanov Nepala, pet državljanov Indije, štiri državljane Pakistana, tri državljane Sirije, po dva državljana Ugande, Turčije in Gambije in po enega državljana Burundija, Sierra Leone in Komorija. Na območju PP Črnomelj (Vinica, Žuniči, Kočevje, Drenovec) so izsledili 16 državljanov Maroka, dva državljana Burundija in državljana Egipta. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

Nekaj pred 12. uro so policisti na Biču kontrolirali voznika kombija VW transporter beloruskih registrskih oznak. Ugotovili so, da 35-letni državljan Litve v vozilu prevaža deset državljanov Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Tihotapcem so odvzeli prostost, kih pridržali in jim zasegli vozila. Na Čatežu ob Savi so okoli 22.30 ustavili kombi Iveco daily romunskih registrskih oznak. 25-letni državljan Moldavije je v kombiju prevažal 18 državljanov Turčije, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo. Državljanoma Litve in Moldavije so odvzeli prostost, ju pridržali in jima zasegli kombija. S kazenskima ovadbama zaradi kaznivih dejanj prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ju bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine