9 C
Ljubljana
nedelja, 18 aprila, 2021

Migrante našli med koruzo v tovornem vagonu

Policisti PMP Dobova so med kontrolo tovornega vlaka, ki je iz Srbije prevažal koruzo, v enem izmed vagonov našli skrita dva državljana Irana, ki sta   se poskušala izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujca so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

 

Policisti PU Novo mesto so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Čateža ob Savi, Drežnika, Šutne in Gornjega Lenarta izsledili in prijeli 22 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki s 13 državljani Afganistana, štirimi državljani Alžirije, tremi državljani Irana, državljanom Maroka in državljanom Bangladeša še niso zaključeni.

Od včeraj do danes do 6. ure so policisti Policijske  uprave  Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Podgore pri Ložu in Dolenjih Poljan izsledili in prijeli tri tujce (državljane  Bangladeša  in  Egipta),  ki  so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Na območju PU Koper so policisti v istem času obravnavali dve osebi, oba državljana Afganistana, ki sta nedovoljeno prestopili državno mejo. Postopki še potekajo.

Zadnje novice

Sorodne vsebine