25 C
Ljubljana
petek, 9 junija, 2023

Migrant v srednji šoli posilil kar svojo učiteljico!

Kulturna obogatitev na Švedskem konstantno kaže svoje zobe. To potrjuje tudi nedavni primer, ki je razburkal javnost. Učenec z migrantskim ozadjem je bil namreč obsojen zaradi posilstva učiteljice v mestu Småland na jugu Švedske. 

Mladi posiljevalec, star 20 let, je bil aretiran zaradi posilstva učiteljice v srednji šoli v mestu Nässjö v švedski provinci Småland. Žensko je po navedbah švedskih medijev potisnil v sobo in jo posilil, sama novica o posilstvu pa je razumljivo šokirala celotno šolo.

Mnogi se strinjajo, da gre za grozljivo obliko zločina, ki se do sedaj ni pogosto pojavljal. Čeprav na področju migrantskih zločinov še vedno marsikje velja visoka cenzura, pa je medij Fria Tider objavil, da je moški osumljenec mladi migrant brez švedskega državljanstva. Zaradi same narave zločina so se odločili, da imena šole ne bodo razkrili v javnosti.

Posilstvo se je sicer zgodilo v petek ob 13. uri. Do sedaj pa je glede osumljenca znano, da je bil ta rojen leta 1999. Kakor koli, ni pa znano, iz katere države prihaja. V sodnih dokumentih je zato glede države izvora zapisano: brez države. Voice of Europe poroča, da migrant zavrača krivdo za posilstvo.

Portal revije Demokracija po novem tudi v angleškem jeziku. Klikni TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine