20.4 C
Ljubljana
sreda, 24 julija, 2024

Migrant, ki v Franciji prebiva nezakonito, skušal posiliti in ubiti mlado žensko, rešil jo je brezdomec

Piše: A. S.

Po poročanju spletnega portala Remix News je drugi dan novega leta v mestu Tolouse v parku nigerijski migrant skušal posiliti in umoriti žensko, rešil pa naj bi jo 58-letni brezdomec, ki se redno zadržuje v parku. Do poskusa posilstva, ki ga je junaški brezdomec preprečil, naj bi prišlo sredi belega dne, oziroma ob 14. uri. Ženska, ki jo je migrant napadel, je šla v park na tek.

Po poročanju policije je Nigerijec proti Loli uperil nož, nato pa ji je ukazal, naj se sleče. Ona pa je začela klicati na pomoč, zaradi česar jo je Nigerijec najprej večkrat udaril v obraz, zatem pa jo je začel daviti. K sreči se je medtem na njene klice odzval brezdomec, ki je migranta poslal v beg in ga tudi fotografiral, preden je slednji pobegnil.

Policija je hitro prispela na kraj dogodka in našla Lolo v šoku, z oteklim obrazom. Prišli so tudi reševalci, ki so jo oskrbeli in odpeljali v bolnišnico, kjer pa se ni dolgo zadržala. Policija je na kraju dogodka našla tudi nož, tekaške copate in kapo. Napadalec se je naslednji dan sam javil policiji, ki ga je aretirala in zaslišala.

Tožilec Samuel Vuelta Simon je za medije povedal, da je 32-letni Nigerijec v Franciji nezakonito in da ga policija dobro pozna. Svoje bivanje v Franciji je poskušal legalizirati od leta 2018, vendar so bili vsi njegovi poskusi zavrnjeni. Kljub petim različnim sodnim odredbam o izgonu s francoskega ozemlja mu je nekako uspelo ostati v državi.

Na sodni obravnavi je Nigerijec kar sam priznal, da je želel tudi umoriti Lolo, zaradi česar je tožilstvo dodalo tudi obtožbo poskusa umora.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine