1.8 C
Ljubljana
nedelja, 21 aprila, 2024

Migrant je fizično napadel stražarja, ki so ga morali odpeljati v bolnišnico

Migrant je fizično napadel stražarja v begunskem centru Salakovac blizu Mostarja, poroča portal Nezavisne novine.

Potem, ko so se v Bosni in Hercegovini odločili, da del migrantov preselijo v zbirni begunski center Salakovac v bližini Mostarja, je eden od vse bolj nasilnih migrantov napadel minuli petek stražarja, ki so na morali z rešilnim avtomobilom odpeljati v bolnišnico.

O nasilništvu je mostarsko policijo obvestil upravnik centra, tja so takoj prispeli policisti in reševalci, poročajo Nezavisne novine. Zakaj je prišlo do napada, portal ne poroča, dodaja pa, da je v Salakovcu zdaj 200 migrantov.

Na nevarnost tega zbirnega centra sicer opozarjajo Hrvati. Salakovac je namreč le dobrih 50 kilometrov oddaljen od Dubrovnika. Če bi se ilegalni migranti odločili, da bi se odpravili na jug, bi lahko imeli Dalmatinci uničeno turistično sezono.

Portal Bljesak medtem poroča, da so migranti v Salakovcu vse bolj nasilni in nestrpni. Prihaja do pretepov, zavračajo hrano, češ da za njih ni dobra, negodujejo nad posteljami. Človeku se tako zdi, da so migranti ravnokar prišli iz luksuznega hotela, kjer so bili navajeni vseh ugodnosti, ne pa z »vojnih« območij.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine