-1.9 C
Ljubljana
nedelja, 5 februarja, 2023

Migracije so najbolj nevarne za migrante same: v prometni nesreči na Hrvaškem umrli štirje migranti, 19 jih je bilo ranjenih

Piše: Domen Mezeg (Nova24tv)

Na hrvaški avtocesti A3 v bližini vozlišča Okučani, se je pripetila hujša prometna nesreča, v kateri so preminili štirje migranti, neuradno pa naj bi bilo še 19 poškodovanih. Od tega je bilo enajst ranjenih Sircev nameščenih v bolnišnico v Novi Gradiški, za življenje enega pa se še borijo in je podvržen nujni operaciji. 

Šest oseb je težje ranjenih, ena je življenjsko ogrožena, še ena pa je trenutno na operaciji, so sporočili iz bolnišnice v Novi Gradiški. Kot so še navedli, so med hospitaliziranimi, v primeru te prometne nesreče, sami tujci, ki so se identificirali kot Sirci. Iz te prometne nesreče pa so še štiri poškodovane osebe odpeljali v bolnišnici v Slavonskem Brodu in Pakracu. Znano je tudi, da so preminile štiri osebe. Prevrnil se je namreč tovornjak, ki je prevažal papir. Nesreča se je pripetila okoli 3. ure zjutraj, poroča IndexHR.

Ob tem pa še vedno ni jasno, kako so se znašli v prikolici tovornjaka. Kraj nesreče se še vedno preiskuje. Očividci dogodka so ob tem dejali, da je bil prizor grozljiv, zlasti zato, ker sta bila med migranti tudi dva otroka, ki pa naj bi bila nepoškodovana, a sta bila prav tako predana v zdravniško oskrbo. Gre za otroka stara med 10 in 12 let. Sicer so bili migranti v splošnem pripadniki mlajše populacije

Nihče izmed njih naj ne bi imel preko 30 let. Med prevračanjem tovornjaka so nekateri migranti celo popadali skozi streho prikolice. Deset ljudi je ostalo ujetih v tovornjaku, nekateri med njimi pa so bili pokopani pod tovornjakom. Znano je, da je papir, ki ga je prevažal tovornjak, zelo težak. Govora je o rolah kartona za embalažo, od katerih naj bi vsaka tehtala preko tone. Šlo je za tovornjak s srbskimi registrskimi tablicami.

Pojav ilegalnih migracij je tako obsežen, da migranti umirajo tudi na slovenskih cestah
Problem migracij pa je že tako razširjen, da migranti umirajo tudi na slovenskih cestah. Pred časom smo poročali o tem, da je bosanski voznik povzročil hudo nesrečo na primorski avtocesti. V njej sta umrli dve osebi. Po začetnem skrivanju je policija priznala, da sta umrla dva ilegalna migranta. Bosanski voznik je v tej tragediji preživel, policija pa mu je odvzela prostost zaradi kaznivega dejanja tihotapljenja. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je voznik v vozilu prevažal 9 potnikov, od teh je bilo 8 tujcev, državljanov Sirije, ki so nezakonito prestopili državno mejo.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine