14.7 C
Ljubljana
torek, 18 maja, 2021

Mejo ilegalno prestopilo 89 tujcev: ujeli so jih 88, eden se je utopil

Danes ob 4.30 so policisti pri opravljanju nalog varovanja državne meje  v  bližini  mostu  v  Rosalnicah prijeli dva tujca, ki sta nezakonito prestopila  državno mejo, poroča PU Novo mesto.

Tujca sta policistom povedala, da so reko skušali preplavati  trije, vendar naj bi eno osebo voda odnesla. Policisti so takoj poklicali  gasilce,  ki  so  s pomočjo čolna pregledali območje, kjer bi se oseba  lahko  utopila in nekaj po 6. uri, na predelu, kjer je Kolpa globoka okoli  enajst  metrov,  našli  utopljeno  osebo.  Policisti  okoliščine  in identiteto utopljene osebe še preiskujejo.

Sicer so minuli konec tedna policisti med opravljanjem nalog varovanja državne meje  izsledili  in  prijeli 82 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo na območju Bele krajine in Posavja. Državljani Pakistana, Afganistana, Alžirije,  Maroka,  Indije,  Libije  in  Egipta  so zaprosili za mednarodno zaščito  in so bili po zaključenih policijskih postopkih odpeljani v azilni dom.

Poleg tega so policisti  PMP  Obrežje  danes  v jutranjih urah med opravljanjem mejne kontrole  pri  pregledu  tovornega  vozila  bolgarskih  registrskih oznak v tovornem  delu  našli  štiri  tujce,  ki  so  se skriti med tovorom skušali izogniti mejni kontroli in nedovoljeno vstopiti v Slovenijo. Tri državljane Afganistana  in  državljana  Pakistana  so  po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom, še poroča PU Novo mesto.

Zadnje novice

Sorodne vsebine