22 C
Ljubljana
sobota, 10 junija, 2023

Med ilegalci tudi državljani Kube, Indije in Nepala

Piše: C. R. 

Policijske uprave po Sloveniji poročajo o prijetih ilegalnih migrantih. Seveda jih kajpak največ beležita PU Koper in PU Novo mesto. 

Policisti  so  na  območju  Policijske  uprave  Koper  v  zadnjih 24ih urah obravnavali 47 ilegalnih prehodov državne meje, so sporočili iz tamkajšnje  policijske uprave. O podrobnostih ne poročajo.

PU Celje pa je sporočila, da sta včeraj policista  Policijske  postaje  Slovenj Gradec v Šmartnem pri Slovenj Gradcu izsledila dva državljana Afganistana, ki sta se v Slovenijo pripeljala  skrita  v tovornem delu srbskega tovornega vozila. V vozilo sta najverjetneje  vstopila na območju Srbije. Po opravljenih postopkih so oba odpeljali v azilni dom.

Nekoliko podrobneje o migrantih poroča PU Novo mesto. Brežiški policisti so zjutraj v Slovenski vasi prijeli državljanko Burundija, nekaj kasneje pa še državljana Konga. V Ponikvah so prijeli sedem državljanov Indije. V Brezju pri Veliki dolini so prijeli tri državljane Nepala, državljana Pakistana in državljana Konga. V noči iz četrtka na petek so v Slovenski vasi prijeli tri državljane Burundija, v Ločah pa še petnajst državljanov te države.

Policisti specializirane enote za nadzor državne meje so v Ponikvah zvečer prijeli tri državljane Kameruna. V noči iz četrtka na petek so v Dobovi prijeli po dva državljana Afganistana in Bangladeša. Sevniški policisti so v petek zgodaj zjutraj na vlaku, ki je pripeljal iz Krškega, prijeli tri državljane Kube, ki so v Slovenijo prišli na nezakonit način.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine