5 C
Ljubljana
četrtek, 6 maja, 2021

Med begom pred policijo migrant skoraj zdrsnil v prepad; migranta prijeli tudi sredi Črnomlja

Na območji PU Koper smo v zadnjih 24 urah obravnavali 12 ilegalnih migrantov in enega vodiča, državljana Iraka z urejenim statusom v Nemčiji. Na območju PP Ilirska Bistrica 4 državljane Turčije in enega državljana Afganistana, na območju PP Koper pa 4 državljane Pakistana, 2 državljana Bangladeša in enega državljana Iraka. Včeraj so policisti PPoP Koper na tovorni ladji obravnavali tudi dva državljana Libije, ki sta takoj zaprosila za mednarodno zaščito.

Ob 21.06 so policisti pri Kozini pričeli zaustavljati osebni avto Toyota Corolla, nemške registracije, ki je, ne glede na znake za ustavljanje, peljal naprej. Bežal je mimo Petrinj in kamnoloma ter se ustavil pri deponiji, kjer so se voznik in potniki razbežali. Policisti so v nekaj minutah prijeli voznika, vodiča, 31-letnega državljana Iraka z urejenim statusom v Nemčiji, in šest ilegalnih migrantov (4 Pakistan, 2 Bangladeš).

Sopotnik je pobegnil, vendar sta šla za njim policista, vodnika službenih psov. Ob 23.00 uri sta z ročno termovizijo opazila gibanje nad prepadno steno nad avtocesto. Pripravila sta službena psa in se napotila na območje opaženja. Osebo sta pozivala, naj se preda policiji, vendar se pobegla oseba, skrita v grmovju, ni odzivala, ko sta preko gostega grmovja pristopila do njega, pa se je le ta aktivno uprl in poskušal zbežati. Pri tem mu je, na robu približno petnajst metrov globokega prepada, zdrsnilo in je pričel drseti navzdol. Vodnik službenega psa je skočil za njim in ga z roko prijel za zgornji del oblačil ter tako preprečil, da bi moški padel v prepad. Ta se je še vedno upiral, se poskušal iztrgati, in vlekel policista proti prepadu. Istočasno ga je drugi policist prijel za uniformo in mu pomagal zadržati moškega ter ga zvleči na varno do ograje. Tu sta mu tudi odvzela prostost. Izkazalo se je, da gre za sopotnika iz istega vozila, 37-letnega državljana Iraka.

Sprehajal se je kar po Črnomlju

Črnomaljski policisti so zjutraj v mestu prijeli dva državljana Afganistana, zvečer pa v Bojancih državljana Maroka.

Zadnje novice

Sorodne vsebine