22.2 C
Ljubljana
torek, 23 julija, 2024

Maroški voznik tovornjaka priznal umor 28-letne aktivistke za pravice migrantov

V Španiji so v sredo blizu bencinske postaje v Občini Asparrena odkrili truplo 28-letne nemške aktivistke, ki se je borila za pravice migrantov. Izkazalo se je, da je njen morilec maroški voznik tovornjaka, ki je svoj zločin tudi priznal.

Sophia Lösche je bila 28-letna nemška aktivistka, ki se je zavzemala za migrante. Ljudi, ki so njeno delo pogosto postavljali pod vprašaj, je po trditvah spletnega portala Jihadi Watch mirila s trditvami, da “begunci” ne predstavljajo nevarnosti, temveč so sami v nevarnosti. Za svojo naivnost je plačala z lastnim življenjem.

Pred tednom dni se je za Löschejevo izgubila vsaka sled potem, ko je sedla v poltovornjak z maroškimi tablicami v Schkeuditzu na vzhodu Nemčije. Njen namen naj bi bil, da bi s štopanjem prišla do svojega domačega mesta Amberg, ki je oddaljeno 260 kilometrov. Voznik tovornjaka je imel z žrtvijo svoje načrte.

Maroški voznik se je poskušal trupla znebiti
Patrulja španske policije je voznika tovornjaka ustavila v torek na cesti blizu mesta Jaen na jugozahodu države. Namenjen je bil proti Gibraltarski ožini, kjer se je nameraval vkrcati na trajekt, namenjen v Maroko, da bi ušel roki pravice. Po zaslišanju je priznal umor ter posredoval informacije, potrebne za lociranje trupla ubite aktivistke. Truplo je imelo jasne indikacije nasilja. Morilec naj bi jo skušal zažgati, zato da bi se znebil vseh inkriminirajočih sledi, a mu namera ni uspela. Obdukcija, ki bi lahko potrdila vzrok ter približen čas smrti, naj bi še vedno potekala. Glede na rezultate naj bi bilo tudi jasno, v kateri državi bo potekalo sojenje.

Löschejeva je bila predsednica podmladka SPD v Bambergu, kjer je še vedno študirala. Sodelovala je z nevladno organizacijo na grškem otoku Lezbos, kjer je pomagala migrantom.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine