7 C
Ljubljana
sobota, 8 maja, 2021

Maročan z urejenim statusom v Italiji skušal čez mejo spraviti dva svoja rojaka

Tudi tokrat kronisti poročajo o primerih prijetja ilegalnih migrantov, vendar v nekoliko manjšem obsegu. Precej dela so znova imeli na območju PU Novo mesto, medtem ko se policisti PU Ljubljana tokrat z migranti niso ukvarjali. O primeru poskusa nezakonitega vstopa državljana Srbije v Slovenijo pa poročajo iz PU Maribor.
 
Policisti PP Brežice so med opravljanjem nalog varovanja državne meje v Trnju ustavili osebni avtomobil italijanskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da državljan Maroka z urejenim statusom v Italiji v avtomobilu prevaža dva svoja rojaka, ki sta nezakonito prestopila državno mejo. V bližini so izsledili in prijeli še dva državljana Maroka. Sprovajalcu so odvzeli prostost in ga bodo s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo še potekajo.

Policisti  PP  Krško pa so včeraj prijeli državljana Afganistana, ki se je skrit med tovorom v  tovornem  vozilu bolgarskih registrskih oznak poskušal izogniti mejni  kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujca so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.


Včeraj  popoldan  so  imeli  policisti  PP  Gorišnica v postopku državljana Srbije,  ki  je  s tovornim avtomobilom srbskih registrskih oznak prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa ni imel ustreznega dovoljenja. Tujec  je  želel  pred  tem v našo državo vstopiti že na Mednarodnem mejnem prehodu  Zavrč,  kjer pa so mu vstop zavrnili, saj je do poteka veljavnosti njegove  potne  listine še manj kot tri mesece. Zaradi tega se je odločil v našo državo nedovoljeno vstopiti na območju PP Gorišnica, na mestu, kjer ni mejnega prehoda. Policisti  so  ga  oglobili  in  pridržali.  Danes  so  ga predali hrvaškim varnostnim organom.

Iz PU Koper pa so sporočili, da so policisti na tem območju v zadnjih 24 urah obravnavali 16 oseb, ki so nedovoljeno vstopile iz Hrvaške. Največ so jih obravnavali na območju Ilirske Bistrice, med njimi je bilo 12 migrantov iz Afganistana.

 

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine