8.3 C
Ljubljana
petek, 14 junija, 2024

Maročan na avtobusu na območju Ljubljane napadel in porezal učenko osnovne šole

Piše: A. S.

V petek, 31. maja, je prišlo do novega incidenta z migrantom, ki se je tokrat spravil na osnovnošolko. Na avtobusu 6b v smeri Notranje Gorice je namreč neznanec napadel dve deklici in eno porezal po roki z ostrim predmetom. Policija je kasneje potrdila, da je šlo za migranta, 24-letnega Maročana, ki ga niso pridržali, temveč se nahaja v azilnem domu, kjer so mu omejili gibanje.

Kot so policisti sporočili, so bili prejšnji teden obveščeni o omenjenem dogodku. Maročan je na avtobusu ogovarjal potnike in z neznanim predmetom poškodoval otroka. Migrant se je namreč približal eni izmed osnovnošolk, ki so bile na avtobusu, jo začel vleči za roke in jo porezal z neznanim ostrim predmetom. Na srečo je žrtvi na pomoč priskočila starejša gospa, je pa kljub temu zatem migrant deklicam sledil do doma. Ko sta doma povedali kaj se je zgodilo, so starši nemudoma obvestili policijo, ki je napadalca hitro izsledila in prijela. O dogodku je Osnovna šola Brezovica pri Ljubljani obvestila tudi druge starše, z obema učenkama pa so se zaradi izredno travmatičnega dogodka tudi pogovorili. Deklica, ki jo je Maročan porezal je bila odpeljana na urgenco, kjer je prejela ustrezno pomoč.

Zanimivo je, da o dogodku ni poročal skoraj noben od osrednjih medijev, sploh, ker vemo, da ne gre za osamljen incident z migranti. Kot smo že poročali, je le dan po tem incidentu prišlo do napada tolpe Maročanov na enega izmed klubov na Metelkovi, kjer so hoteli obračunati z drugim migrantom, nekim Alžircem. Prav tako je vse več incidentov tudi v središču Ljubljane, kjer naj bi migranti v večernih urah nadlegovali dekleta, prišlo pa je tudi do posilstev in spolnih zlorab.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine