11.3 C
Ljubljana
ponedeljek, 20 maja, 2024

Mario Borguezio: Zaradi migrantov iz Italije odhajajo turisti

Mario Borguezio, politik Lige za Italijo in član Evropskega parlamenta, je pred kratkim napovedal, kako bo italijanska vlada izvedla nameravano deportacijo pol milijona migrantov. Spregovoril je torej o bodoči italijanski migrantski politiki.

Ko je novinar namignil, da bi deportacija vseh migrantov, ki se nahajajo na italijanskih tleh, lahko trajala leta in leta, je Borguezio odgovoril preprosto: „Ne, če se jih izžene po 300 na dan!“
„Italijanskim državljanom ni še nihče nikoli razložil, koliko v resnici stane vse to priseljevanje v Italijo: to so bilijoni evrov,“ pravi Borgueizio, „Deportacija migrantov pa bo stala samo milijone.“
„Migranti nam odganjajo turiste; Italija je privlačna država za turiste, ki pa odhajajo drugam zaradi migrantov.“
Ko je novinar omenil, da nobena država ne bo hotela teh migrantov nazaj, je italijanski poslanec dejal, da lahko EU uporabi finančna in vojaška sredstva proti Tuniziji in Libiji, najbolj problematičnima državama, ko pride do migrantskega vprašanja, kljub veliki finančni pomoči, ki jo dobivata od EU.
Kar je bilo v intervjuju najbolj osupljivega, je bil ton, v katerem je novinar postavljal vprašanja – bil je aroganten, zavračujoč in sovražen, a Borguezio se ni nikoli umaknil. To je tisto, za kar so glasovali Italijani: močna vlada politikov, ki se ne sramujejo svojih patriotskih mnenj.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine