16.2 C
Ljubljana
petek, 14 maja, 2021

Marakeški sindrom? Na območju policijske uprave Novo mesto ujeli cel kup ilegalcev, mnoge so prevažali tihotapci!

Brežiški policisti so danes nekaj po 4. uri med opravljanjem nalog varovanja državne meje v kraju Bukošek izsledili in prijeli pet tujcev, ki so se izrekli za državljane Sirije in tujca, ki se je izrekel za državljana Maroka. Okoliščine nezakonitega prehoda državne meje policisti še preiskujejo.

 

Na mejni prehod Obrežje pa je nekaj po 12. uri na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila iz Srbije. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled tovornega vozila. V tovornem delu so našli tri državljane Pakistana, ki so se skriti med tovorom skušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Črnomaljski policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje danes ponoči pred 2. uro v Dragatušu ustavili voznika osebnega avtomobila italijanskih registrskih oznak. Voznik, državljan Albanije, je skušal peš pobegniti, vendar so ga policisti prijeli. Med postopkom so ugotovili, da je v osebnem avtomobilu prevažal sedem tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Šest tujcev se je izreklo za državljane Pakistana, eden pa za državljana Afganistana.

V bližini so kasneje izsledili in prijeli še enega državljana Albanije, ki je vozil osebni avtomobil italijanskih registrskih oznak. V vozilu je prevažal tri tujce, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Tujci so se izrekli za državljane Afganistana. Oba državljana Albanije bodo kriminalisti s kazensko ovadbo zaradi kaznivega   dejanja prehajanja meje ali ozemlja države privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z desetimi tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, pa še niso zaključeni.

Zadnje novice

Sorodne vsebine