6.9 C
Ljubljana
sobota, 10 aprila, 2021

Makedonec skrival v tovornjaku štiri ilegalne migrante, v Beli krajini pa zajeli še 17 novih prišlekov z Bližnjega vzhoda ter Afrike

Na  mejni  prehod za mednarodni cestni promet Obrežje je nekaj po 8. uri na vstop v  Slovenijo  pripeljal  voznik  tovornega  vozila  iz  Makedonije. Policisti  so  opravili  mejno  kontrolo  in  pregled  tovornega  vozila. V tovornem  delu  so skrite med tovorom našli dva državljana Pakistana in dva državljana  Afganistana,  ki  sta  se  skušala  izogniti  mejni kontroli in nezakonito  vstopiti  v Slovenijo. Tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Policisti  Postaje  mejne policije Dobova so med kontrolo vlaka na vstopu v Slovenijo  v  enem  izmed vozil, naloženih na tovorni vagon, našli skritega državljana  Turčije,  ki se je poskušal izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Predali so ga hrvaškim varnostnim organom.

Policisti  so  med  opravljanjem  nalog  varovanja  državne  meje  v krajih Balkovci,  Preloka,  Dobliče  in  Sela  pri  Dobovi izsledili in prijeli 17 tujcev,  ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki z 12 državljani  Afganistana,  tremi  državljani  Eritreje in dvema državljanoma Alžirije še niso zaključeni.

Zadnje novice

Sorodne vsebine