7.6 C
Ljubljana
četrtek, 2 februarja, 2023

Levica o migrantskem posilstvu in umoru: »Običajno spolno popoldne, ki je ušlo izpod nadzora.«

Piše: Peter Truden

Sybille Zeisel, avstrijska levičarska političarka in članica Socialdemokratske stranke (SPÖ) v mestu Pressbaum v okrožju St. Pölten v Spodnji Avstriji, povzroča jezo s svojo objavo na družbenem omrežju Twitter, poroča Unzensuriert.

Ko so bili 2. decembra trije Afganistanci na prvi stopnji obsojeni zaradi umora in posilstva 13-letne Leonie, je Zeiselova na Twitterju zapisala: »Cilj je bilo popoldne s seksom, kjer je prevladovala droga. Kot na tisoče ljudi na dan, sem prepričan. A je ušlo izpod nadzora in se končalo zelo, zelo tragično. Se iz tega kaj naučimo? Ne. Ker je tako samospraševanje neprijetno. Preprost zakon linča je udobnejši.«

Levičarska političarka torej meni, da je bilo posilstvo in umor avstrijske najstnice »običajno popoldne« za tri migrante.

»Ste izgubili vso spodobnost?« jo je na Twitterju vprašal eden izmed sledilcev.

Drugi je zapisal: »Ali bi to rekli tudi sorodnikom dekleta? Res me zanima.«

Na Zeislelovo sočutje do treh Afganistancev spominja tudi vprašanje novinarke na tiskovni konferenci na ministrstvu za notranje zadeve 29. junija 2021, potem ko se je izvedelo za grozljiv zločin. To novinarko, uslužbenko ORF, je res skrbela travmatiziranost osumljencev zločina, ki bi nenazadnje prihajali iz države v vojni. Z vso resnostjo je vprašala, ali je Avstrija naredila dovolj za te mlade Afganistance.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine