12 C
Ljubljana
ponedeljek, 20 septembra, 2021

Lagali so: Migrantski dogovor Združenih narodov je zavezujoč in bo veljal za vse članice OZN

Mesece so zagovorniki migrantskega dogovora OZN zagotovljali, da dogovor ni zavezujoč in da se lahko od njega kadarkoli odstopi, da je vse v redu in je skrb čisto odveč.

Ta katastrofalen dokument praktično odpravlja meje, dovoli neomejene migracije, opredeljuje migracije kot človekovo pravico, izenačuje vse tipe migracij in kriminalizira vsako kritiko; saj bo vsaka kritika označena kot sovražni govor in rasizem.

Zdaj je jasno, da so zagovorniki dogovora lagali, saj je dogovor zavezujoč. Poslanec AfD Hebner je dejal, da je maroški predstavnik ob aklamaciji v Marakešu v govoru izjavil, da je dogovor obvezujoč in morajo vse države uresničiti vse zaveze, ki so omenjene v tekstu dogovora. Gospod Hebner je dejal, da nobena delegacija, vključno z nemško, ni ugovarjala izvajanjem maroškega delegata.

Nemška kanclerka Angela Merkel je v odgovoru potrdila, da je dogovor dejansko zavezujoč, še več, ko se bo enkrat o njem glasovalo v OZN, bo dejansko zavezujoč za VSE članice te organizacije. Dejala je, da v primeru, če dogovor potrdi dve tretjini članic na glasovanju v OZN, potem bo ta dogovor obvezujoč za vse države, tudi za tiste, ki se z njim ne strinjajo oziroma k njemu niso pristopile. Po njenem naj bi tako pač delovala demokracija.

Zadnje novice

Sorodne vsebine