27.8 C
Ljubljana
sobota, 31 julija, 2021

Jadrnica Alex z večjim številom migrantov iz Afrike nezakonito pristala v pristanišču na Lampedusi

Jadrnica Alex italijanske nevladne organizacija Mediterranea z več deset iz morja “rešenimi” oziroma bolje rečeno pretihotapljenimi nezakonitimi migranti na krovu, se je danes zasidrala v pristanišču na Lampedusi, in tako ni upoštevala ukaza italijanskega notranjega ministra Mattea Salvnija, naj tega ne stori, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Italijanska televizija Sky TG24 je v živo prenašala prihod ladje (jadrnice) v pristanišče. Na krovu jadrnice je bilo videti nezakonite migrante iz Afrike, ki so na sebi imeli oblečene rdeče rešilne jopiče.

Italijanska vladna organizacija Mediterranea je pred tem na Twitterju objavila, da so na ladji Alex zaradi domnevno nevzdržnih zdravstvenih in higienskih razmer na krovu razglasili izredne razmere ter da ladja pluje proti pristanišču Lampedusa, ki je edini možen varen kraj za izkrcanje.

Italijanska vlada je predhodno pozvala Mediterraneo, naj ladjo usmeri proti Malti, a so iz nevladne organizacije sporočili, da bi bila več kot 15-urna vožnja prenevarna.

Mediterranea je v sporočilu navedla, da ima ladja zmogljivost za 18 ljudi, na krovu ladje pa je trenutno skoraj 60 ljudi, vključno z 41 iz morja rešenimi nezakonitimi migranti.

“Ne bom dovolil izkrcanja ljudem, ki ne spoštujejo italijanskih zakonov in pomagajo tihotapcem ljudem,” je zapisal Salvini, ki skuša zaustaviti trgovino z belim blagom preko Sredozemlja.

Kot je znano t. i. nevladne organizacije pomagajo tihotapcem prevažati nezakonite migrante preko Sredozemlja iz Azije in Afrike v Evropo. Pri čemer je njihova »humanitarnost« močno pod vprašajem…

Zadnje novice

Sorodne vsebine