16.9 C
Ljubljana
sreda, 22 marca, 2023

Kriminalne migrantske tolpe lansko leto razstrelile v Nemčiji in na Nizozemskem kar petsto bankomatov

Piše: A. S. 

Tolpe organiziranega kriminala, katerih člani so predvsem maroški migranti, v profesionalnih ropih v Nemčiji in na Nizozemskem razstreljujejo bankomate. Po poročanju novičarskega portala Remix News naj bi v letu 2022 razstrelile kar petsto bankomatov in s tem dosegle nov rekord.  

Posamezni bankomati naj bi vsebovali med 50.000 in 100.000 evrov gotovine. To izkoriščajo omenjene tolpe, ki skrbno načrtujejo rope bankomatov, pri tem pa ogrožajo človeška življenja, ko bankomate kar razstreljujejo. Eksplozivi, ki jih uporabljajo naj bi bili namreč tako mogočni, da ob razstrelitvi bankomata močno poškodujejo celotno stavbo. Čeprav uradni podatki še niso bili objavljeni, naj bi po nekaterih policijskih virih v prejšnjem letu razstrelili petsto aparatov. Gre za povišanje teh ropov, saj je bilo v letu 2021 414 primerov razstreljenih bankomatov. Tovrstne tolpe naj bi bile najbolj dejavne na zahodu Nemčije, pa tudi na Nizozemskem in včasih v Franciji.

Lotevajo se predvsem bankomatov bank, ki se nahajajo blizu avtocest, kar jim omogoča hiter pobeg, najpogosteje pa se lotijo takšnih podvigov v zgodnjih jutranjih urah, ko na cestah ni veliko prometa. Delujejo v skupinah, kjer ima vsak posameznik specifično vlogo. Škoda, ki jo povzročijo, je velikokrat veliko večja od vsote, ki je bila ukradena. Stavbe utrpijo veliko škode, v nekaterih primerih pa so morali biti stanovalci tudi evakuirani.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine