14.3 C
Ljubljana
torek, 3 avgusta, 2021

Koprski policisti odkrili dva tihotapca in devet ilegalcev

Na območju PU Koper so policisti od četrtka, 10. januarja 2019, od 7. ure do danes, 11. januarja 2019, do 7. ure obravnavali 9 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Hrvaško in Slovenijo. Prav tako so obravnavali 2 državljana Turčije, z urejenim statusom v Italiji, zaradi pomoči pri ilegalnem prehodu.

Ob 7.50 so policisti na regionalni cesti za Zabiče, pri naselju Podgraje, ustavili osebni avto Honda accord, italijanskih registrskih številk. Voznik, 47-letni državljan Turčije, z italijanskim dovoljenjem za bivanje, je prevažal dva državljana Irana in enega državljana Afganistana. Pred njim je vozil še črn Hyundai Tucson, prav tako italijanske registracije, ki ga tudi vozil državljan Turčije. Obema voznikoma so odredili pridržanje.

Prav tako so našli šest drugih ilegalcev, in sicer na področju PP Piran in Ilirska Bistrica. Tujci, državljani Maroka (4), Irana (2) ter Afganistana, Nigerije in Tunizije (po eden), niso zaprosili za mednarodno zaščito, zato bodo po zaključenih postopkih vrnjeni hrvaškim varnostnim organom.

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine