14.5 C
Ljubljana
sreda, 29 maja, 2024

Kombi brez vinjete, v njem pa Turki

Piše: C. R. 

Policisti PU Novo mesto so na območju Posavja, Dolenjske in Bele krajine prijeli 266 oseb, ki so na nezakonit način prestopile notranjo mejo oziroma niso izpolnjevale pogojev za bivanje v Republiki Sloveniji (v četrtek 135, petek 55 in soboto 76). Pretežni del so jih prejeli na območju Posavja (v četrtek od tega tri pri Preloki, območje policijske postaje Črnomelj).

Uslužbenci DARS so v četrtek dopoldne pri izvajanju cestninskega nadzora na avtocesti Obrežje – Ljubljana, na počivališču Zaloke, kontrolirali kombinirano vozilo, ki ni imelo vinjete. Vozilo polno potnikov se jim je zdelo sumljivo, zato so o tem obvestili policiste. V postopku so ugotovili, da je 41-letni državljan BiH vozil dvanajst državljanov Turčije (od tega štirje otroci), ki niso izpolnjevali pogojev za bivanje na območju Slovenije. Vozilo so zasegli, voznika pridržali, tujce pa so v postopek prevzeli policisti policijske postaje za izravnalne ukrepe iz Obrežja. Postopki s tujimi državljani še niso zaključeni.

Včeraj okoli 19. ure pa so policisti PU Ljubljana na primorski avtocesti pri Uncu ustavili vozilo slovenskih registrskih oznak. V postopku je bilo ugotovljeno, da je državljan Srbije v vozilu prevažal 9 tujcev (državljanov Sirije), ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo in bili nastanjeni v azilnem domu. Vozniku je bila odvzeta prostost, postopki in aktivnosti policistov v povezavi s tujci pa še potekajo.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine