-7.8 C
Ljubljana
sreda, 8 februarja, 2023

Katastrofalno stanje na področju migracij v Sloveniji

Piše: A. S.

Letos so se nezakonite migracije v Slovenijo zvišale kar za 161,1 odstotka, saj je bilo do konca oktobra zabeleženih kar 21.467 nezakonitih prehodov meje, medtem ko jih je bilo prejšnje leto ob tem času samo 8.222. Slovenija lahko postane migrantski žep, stanje pa naj bi bilo zaskrbljujoče tudi v vse bolj natrpanih azilnih domovih.

V okolici meje na področju občine Koper lahko dnevno srečamo tavajoče migrante, koprski policisti pa so tudi najbolj obremenjeni s tem problemom. Med migranti naj bi bilo največ Burundijcev, Afganistancev in Indijcev. Vir, ki želi ostati anonimen, pa nam je na uredništvo posredoval lastne izkušnje, ko je bil z družino tudi sam priča delovanju slovenskega migracijskega sistema.

Po besedah anonimnega vira naj bi se migrantom po pogovoru vrnilo dokumente in se jih napotilo v Italijo. Odgovorni organi naj bi bili malomarni, kot piše naš vir, so njegovo ženo napadli bližnjevzhodni migranti, vodstvo azilnega doma pa ni ukrepalo. Slovenija naj bi bila tudi tranzitna država za trgovino z ljudmi. Vodili naj bi jo Romi, ki v stanovanjih na področju Slovenije in Hrvaške zbirajo dekleta za spolno suženjstvo. Muslimanski priseljenci, torej Somalci, Kurdi in muslimanski Romi, pa naj bi nadzorovali tudi trgovino z mamili v mnogih evropskih državah.

Vir dodaja, da je sam želel ostati v Sloveniji in prispevati k njenem razvoju, vendar jo je na koncu z družino zapustil, saj naj bi bil priča prevelikem zanikanju očitnih dejstev in tudi kriminalu. Ob tem se sprašuje »zakaj si slovenska vlada pred marsičem zatiska oči?«

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine