9.1 C
Ljubljana
nedelja, 11 aprila, 2021

Kar 542 kaznivih dejanj migranta ni dovolj za izgon iz države! Ostaja v Nemčiji, ker nima potnega lista!

Migranta, ki je obtožen 542 kaznivih dejanj ne morejo deportirati, ker nima potnega lista. S takšnim problemom se srečujejo oblasti v Nemčiji, ki ne morejo potrditi katere narodnosti je obtoženi. Še bolj bizarno pa je dejstvo, da je v Nemčijo prišel že leta 1998.

Migrant obtožen kar 542 kaznivih dejanj ostaja v Nemčiji. Tja je prišel že leta 1998, v zadnjih dvajsetih letih pa mu je uspelo priti v navzkriž z zakonom že večkrat kot marsikateremu povprečnemu Evropejcu. Obtožen je bil najrazličnejših kaznivih dejanj, od posedovanja drog, vožnje brez vozniškega dovoljenja, prometnih prekrškov in zlorabe dovoljenja za bivanje. Njegova zgodovina nemškim oblastem ni povsem jasna – rodil se naj bi leta 1959 nekje v Severni Afriki, sam je že trdil, da prihaja iz Maroka, kasneje pa si je premislil in rekel, da se je rodil v Alžiriji. Katere narodnosti je, lahko samo ugibamo, dejstvo pa je, da ta absurden primer kaže na napake in pomanjkljivost trenutne nemške migrantske  politike.

Nemške opozicije takšni absurdni primeri ne presenečajo, zatrjujejo pa, da bi vlada lahko deportirala migranta, če bi bilo to v njenem interesu. Bojijo se namreč levičarskih medijev, nevladnih organizacij in kvazi organizacij za človekove pravice, ki bi najverjetneje sprožili proteste po Nemčiji in poskušali celo fizično preprečiti njegovo deportacijo. Zadnji raziskave kažejo, da nemška vlada ni izvedla več kot polovice od 24.000 odredb o izgonu. Najpogosteje je razlog ta, da migrantov enostavno ne najdejo na naslovih, kjer so prijavljeni, v zadnjem letu pa se je silovito povečalo tudi število tistih, ki so se deportaciji fizično upirali.

Tudi Angela Merkel priznava, da so deportacije velik problem, obenem pa dovoljuje, da prihaja v njeni državi do incidentov, kot se je zgodil prejšnji teden v mestu Chemnitz, kjer so do smrti zabodli 35-letnega nemškega državljana. Zločinca naj bi prihajala iz Sirije in Iraka, vrzel med nemškimi desničarji in levičarji pa se je tako še povečala. 

Zadnje novice

Sorodne vsebine