-7.8 C
Ljubljana
sreda, 8 februarja, 2023

Kar 400 tisoč ukrajinskih beguncev bo v Nemčiji prejemalo nadomestilo za brezposelnost

Piše: Ivan Šokić

Po trditvah nemških uradnih virov, bodo v državi kmalu zagotavljali nadomestilo za brezposelnost za več kot 400 tisoč ukrajinskih beguncev.

Okoli 410.000 Ukrajincev, ki so v zadnjih mesecih prispeli v Nemčijo prejema nadomestilo za brezposelnost, poroča nemška zvezna agencija za zaposlovanje. Po poročanju Die Welt agencija za zaposlovanje predvideva, da bo do konca leta 2022 z denarjem zalagala nekaj pod 800.000 ukrajinskih migrantov v Nemčiji. 

Decembra 2021 je bilo v Nemčiji 47 odstotkov brezposelnih posameznikov migrantov. Ta številka bi se lahko zaradi Ukrajincev povzpela čez 50 odstotkov. Poleg ukrajinskih beguncev, Nemčija z denarjem zalaga tudi več milijonov migrantov, ki so vključeni v tako imenovano shemo “Hartz IV”. Dva milijona migrantov v Nemčiji sta že od decembra 2021 prejemala denarno podporo s strani države.

Na stotine tisoč ljudi pa trdi, da so ukrajinski begunci. Koliko jih je res iz Ukrajine glede na informacije iz drugih držav po Evropi ostaja neznanka. Vsekakor pa namera nemških oblasti, da ukrajinskim beguncem omogočijo dostop do nadomestila za brezposelnost nakazuje, da predvidevajo, da vojne v Ukrajini ne bo kmalu konec.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine