16.5 C
Ljubljana
ponedeljek, 10 maja, 2021

Kam so izginili migranti iz BiH? Nahajajo se v Sloveniji!

Nekateri spletni portali v Bosni in Hercegovini se zadnje čase sprašujejo, kam so izginili številni migranti. O tem se sprašuje tudi minister za varnost v BiH Dragan Mektić.

 

Včeraj je namreč minister obvestil javnost, da je precejšen del množice enajst tisoč ilegalnih migrantov že zapustil državo. Trenutno v BiH biva okoli dva tisoč ilegalnih prebežnikov, je Mektić povedal na tiskovni konferenci v Banji Luki. Od teh jih v Bihaću živi okoli 700, prav tako v Veliki Kladuši. Nekaj jih biva še v Cazinu. Vendar pa se številke, ki prihajajo s Hrvaške, precej razlikujejo – po podatkih iz BiH je namreč na pot čez mejo na Hrvaško in naprej v Slovenijo krenilo okoli 200 tisoč migrantov, ki pa jih hrvaška policija ni registrirala. Mektić se tako sprašuje, kje so sedaj tisti migranti, ki so zapustili BiH, hrvaški organi pa jih niso opazili.

No, medtem se je oglasil tudi hrvaški notranji minister Davor Božinoviž, ki meni, da osem do devet tisoč migrantov manj v BiH ne pomeni, da so vsi ti migranti na Hrvaškem, saj so v tem letu na Hrvaškem zabeležili okoli 3200 ilegalnih prebežnikov – vključno s tistimi, ki so prečkali srbsko-hrvaško mejo.

In kaj to pomeni? Da je precejšnja množica migrantov, ki so zapustili BiH, prišla v Slovenijo …

Zadnje novice

Sorodne vsebine