Nemškega ovčerejca je v soboto zjutraj, ko je šel nahranit živali, pričakal šokanten prizor. Sredi spolnega akta je namreč ujel neznanega črnca, ki se je izživljal nad eno od ubogih ovc. Žival so bili zaradi nastalih poškodb prisiljeni zaklati.

Kmet iz Veldna je v soboto okoli 5. ure zjutraj želel nahraniti živino, a ga je dočakal pretresljiv prizor. Pri krmilnici je zagledal črnca, ki je klečal za eno od ovac in, kot poroča Voice of Europe, spolno občeval z njo.

Neznani sodomit se je v trenutku pognal v beg, prebil se je skozi električno ogrado in pobegnil neznano kam. Za sabo je na prizorišču zločina pustil slušalko in nogavico. Oba predmeta sta bila predana pristojnim organom v nadaljnjo forenzično preiskavo.

Pretreseno ovco morali zaklati

Veterinar je ugotovil, da je travmatizirana ovca utrpela niz poškodb, ki so nastale kot posledica “sodomitskega akta” pobeglega črnca. Po poročilu je ovca utrpela poškodbo raztrganega rektuma, ki je nastala zaradi spolnega akta. Žival so zato rešili muk in jo zaklali.

Osumljenec naj bi bil “temnopolti moški, star okoli 25 let, vitke postave”. Policija v Vilsbiburgu je že začela s preiskavo. To pa ni prvi tak primer spolnega izživljanja nad drobnico v Nemčiji. Pred nekaj več kot tednom dni so v Freiburgu aretirali afriškega migranta iz Eritreje, ki je posilil tri ženske in večje število ovac ter koz.

Ivan Šokić