3.3 C
Ljubljana
torek, 23 aprila, 2024

Kaj skrbi špansko socialistično vlado? Kako se lahko ilegalc poškodujejo pri prečkanju bodeče žice …

Novoimenovani španski notranji minister se je zavezal, da bo naredil vse, da zmanjša število poškodb med ilegalnimi migranti, ki plezajo preko bodeče žice na meji med Evropo in Afriko. Njegov načrt je narediti ograjo do migrantov bolj prijazno, in sicer z umikom bodeče žice.

 

Čeprav je sedem metrov visoka ograja, ki deli dve celini, za ilegalne migrante lahek zalogaj, novi španski minister za notranje zadeve Fernando Grande-Marlaska meni, da jo je treba odpraviti.

“Naredil bom vse, kar je možno, da se bodeča žica na meji Ceute in Melile z Marokom odstrani (…), to je prioriteta,” je po poročanju Voice of Europe povedal novi minister za radio COPE.

Naravnost preseneča, da notranjega ministra bolj skrbi za zdravje kriminalcev, kot pa dejstvo, da kršijo zakon. Bodeča žica na meji ni tam zato, da bi se ilegalci zapletali vanjo med plezanjem, ampak da bi jih odvrnila od plezanja. Videti je, da “Španija želi Nemčiji prevzeti naslov za migrantom najprijaznejo državo”, so zapisali pri Voice of Europe.

Socialistom bolj kot do lastnih državljanov mar za migrante
Naravnost presenetljivo je, kako hitro je nova manjšinska vlada socialistov v Španiji takoj po prevzemu oblasti začela na vse moči vabiti migrante. To je vlada, ki se podobno kot švedska ponaša s svojo feministično naravnanostjo. Tako so potem, ko je Italija zavrnila migrante z Aquariusa, sami sprejeli ilegalce ter jim ponudili 495 evrov socialne pomoči na mesec skupaj z brezplačnim zdravstvenim zavarovanjem.

Ivan Šokić/Nova24TV

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine