10.1 C
Ljubljana
nedelja, 11 aprila, 2021

Kaj se je dogajalo na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje?

Včeraj, ob  8.30, so policisti na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje, na podvozju  priklopnega  tovornega  vozila  registrskih  oznak  BiH, odkrili skritega državljana Maroka, ki je želel na tak način nedovoljeno vstopiti v našo državo. Maročana so  zavrnili  nazaj  na Hrvaško in ga predali hrvaškim varnostnim organom.

ČEZ DRŽAVNO MEJO NA MESTU, KJER NI MEJNEGA PREHODA

Včeraj  dopoldan  so imeli policisti PP Gorišnica v postopku dva državljana Avstrije,  ki  sta  z  osebnim  avtomobilom  avstrijskih  registrskih oznak prestopila  državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa nista imela ustreznega dovoljenja. Policisti so ju oglobili.

PRIJELI TRI TUJCE

Včeraj  popoldan  so  policisti  na  območju  PP Ormož prijeli 2 državljana Kosova in 1 državljana Albanije, ki so pred tem na zeleni meji iz Hrvaške nedovoljeno vstopili v našo državo. Vse tri bodo predvidoma danes predali hrvaškim varnostnim organom.

ZAVRNJENA DRŽAVLJANA MAROKA

Danes,  ob 1. 20 so nam avstrijski varnostni organi zavrnili dva državljana Maroka,  ki  sta z vlakom potovala iz Slovenije v Avstrijo. Obstaja sum, da sta  v  Slovenijo  vstopila  na  nedovoljen  način.  V Sloveniji sta bila v začetku leta 2020 že obravnavana zaradi nedovoljenega prestopa državne meje in sta bila takrat  predana hrvaškim varnostnim organom.
 
Ker  sta  danes  zaprosila za mednarodno zaščito v naši državi, so ju policisti prepeljali v Azilni dom v Ljubljani.

Zadnje novice

Sorodne vsebine