8.7 C
Ljubljana
petek, 7 maja, 2021

Kaj se dogajalo na meji?

Policisti so v okviru opravljanja nalog varovanja državne meje v Jesenicah na Dolenjskem ustavili osebni avtomobil srbskih registrskih oznak.

 

Med postopkom so ugotovili, da 43-letni državljan Srbije in 47-letni potnik v vozilu prevažata dva državljana Albanije, ki sta pred tem nezakonito prestopila državno mejo. Državljanoma Srbije so odvzeli prostost in ju bodo s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljanoma Albanije pa še niso zaključeni.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju kraja Drče (PP Šentjernej) izsledili in prijeli osem državljanov Egipta, ki so nezakonito prestopili državno mejo.

Poskus izmika mejni kontroli

Policisti PMP Dobova so na vstopu v Slovenijo pri pregledu tovornega vlaka, ki je iz Srbije prevažal žito, v enem izmed vagonov izsledili državljana Tunizije, ki se je skrit med tovorom poskušal izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujca so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Zadnje novice

Sorodne vsebine