14.3 C
Ljubljana
sobota, 18 septembra, 2021

Južno mejo prehaja na ducate ilegalcev, zadnji vikend so jih ujeli 74

Prek vikenda so policisti Policijske uprave Novo mesto ujeli 74 ilegalnih migrantov. Policisti so prek vikenda po dolgem in počez križarili po Beli krajini in ob obmejnem pasu ter pobirali ilegalce, ki očitno brez problemov prehajajo slovensko južno mejo in vandrajo po okolici, kar pomeni, da je skrajni čas, da se na našo mejo postavi konkretna ograja po zgledu Madžarske.

Prek vikenda se je torej novomeškim policistom nabralo dvainsedemdeset Pakistancev, Sirijcev, Irancev, Iračanov, Alžircev, Bangledešanov in Libijcev, ki so jih prijeli v Zapudjah, Starem trgu, Tanči gori, Kanižarici, Sinjem Vrhu, Gornjem Suhorju, Dragatušu, Brežicah, Novi vasi pri Mokricah in na Obrežju. Postopki z vsemi migranti še trajajo, kar bolj ali manj pomeni, da bodo postali prirastek azilnih domov. Vsaj za toliko časa, da si malo oddahnejo in okrepčajo, preden bodo spet izginili v neznano.

Povrhu pa so policisti na železniškem mejnem prehodu v Dobovi dva Pakistanca dobesedno sneli z podvozja tovornega vlaka. Vsaj ta dva so po hitrem postopku vrnili nazaj na Hrvaško.

PU Novo mesto

Zadnje novice

Sorodne vsebine