6.9 C
Ljubljana
petek, 23 aprila, 2021

Je iranski migrant včeraj hotel zažgati avtobus?

V Lübecku, Schleswig-Holstein, v Nemčiji, je bilo v včerajšnjem napadu z nožem na polnem avtobusu ranjenih 10 ljudi. Med ranjenimi je tudi voznik avtobusa. Tri žrtve so huje poškodovane, poroča nemški BILD.

Oglejte si prispevek nemške televizije.

Kot je dejal deželni notranji minister Hans-Joachim Grote, je osumljenec 34-letni Iranec, ki je zabodel šest ljudi. Bodo Z. (74) iz Lübecka je bil v tistem trenutku na avtobusu in je za  BILD povedal:

»Hotel sem igrati šah na prostem v Travemündu. S prijateljem sva se usedla v zadnji del avtobusa. Tega človeka sem opazil, ker je bil pretoplo oblečen. Na sebi je imel srajco, pulover in plašč s krznenim ovratnikom. Nenadoma se je začela zmeda, ker se je prednji del avtobusa napolnil z dimom.

Nato je možakar stekel v zadnji konec avtobusa in zabodel moškega na invalidskem vozičku, nato pa je napadel mojega prijatelja in ga zabodel v ramo. Potem so ljudje začeli kričati in bežati iz avtobusa. Tudi jaz sem šel iz avtobusa in poskušal pomagati. Pograbil sem vejo in napadalca, medtem ko se je boril z dvema potnikoma, udari po glavi,« je povedal Bodo Z.

Vskočili so še drugi potniki in ga obvladali, policija pa ga je kmalu odpeljala. Zaslišali so ga še istega dne. Policija ugotovila, da ni imel znakov radikalizacije. V njegovem nahrbtniku so sicer našli pospeševalnik ognja, ki omogoča hitrejše širjenje požara. Je imel napadalec namen zažgati avtobus? S preiskovalci doslej ni želel govoriti.

Glavna tožilka Ulla Hingst je povedala, da je napadalec Iranec, ki pa je že imel nemško državljanstvo.

V Nemčiji so sicer v stanju visoke pripravljenosti po več smrtonosnih napadih islamskih skrajnežev.

Zadnje novice

Sorodne vsebine