1.6 C
Ljubljana
nedelja, 10 decembra, 2023

Izsledili pobeglega tihotapca, ki je divjal po avtocesti

Piše: G. B. 

Iz različnih policijskih uprav poročajo o novih in novih migrantih. Celjska policijska uprava poroča o dveh prijetih migrantih, ljubljanska pa o osmih. Iz novomeške policijske uprave pa poročajo o izsleditvi pobeglega tihotapca. 

Policisti PU Novo mesto pa so na območju PP Brežice (Rigonce, Dobova, Obrežje, Brežice, Mostec, Loče, Čatež ob Savi, Mihalovec, Slovenska vas, Bukošek, Kapele) izsledili in prijeli 30 državljanov Afganistana, 18 državljanov Rusije, 15 državljanov Maroka, 14 državljanov Pakistana, 12 državljanov Bangladeša, devet državljanov Nepala, devet državljanov Indije, šest državljanov Turčije, dva državljana Konga, državljana Mongolije, državljana Irana, državljana Šrilanke in državljana Sirije. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

Danes ponoči so policisti PU Ljubljana pri Ivančni Gorici ustavili vozilo poljskih registrskih oznak. V postopku je bilo ugotovljeno, da je turški voznik v vozilu prevažal 8 tujcev (državljanov Turčije), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Vozniku, državljanu Turčije je bila odvzeta prostost, postopki in aktivnosti policistov v povezavi s preostalimi tujci pa še potekajo.

Nekaj po 21. uri so policisti med Čatežem ob Savi in Drnovim zaradi nezanesljive vožnje ustavljali voznika osebnega avtomobila znamke BMW italijanskih registrskih oznak. Voznik znakov policistov ni upošteval, vozil je s hitrostjo okoli 220 km/h, potem pa na izvozu za Dobruško vas avtomobil zaradi okvare ustavil in peš pobegnil. Na območju Zavinka so pobeglega voznika policisti izsledili in prijeli. Ugotovljeno je bilo, da gre za tihotapca iz Italije, ki je v vozilu prevažal pet državljanov Sirije in državljana Turčije, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo. Državljanu Italije so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljanom Turčije in državljani Sirije še niso zaključeni.

 

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine