7.8 C
Ljubljana
sobota, 17 aprila, 2021

Izsledili in prijeli ilegalne migrante iz Pakistana

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Policijske postaje Črnomelj izsledili in prijeli še tri državljane Pakistana, ki so nezakonito prestopili državno mejo.

 

Policijski postopki s tujci še niso zaključeni.

Policisti na obmejnem območju v zadnjem obdobju obravnavajo več primerov organiziranega sprovajanja tujcev, ki nimajo dovoljenja za vstop ali prebivanje v Sloveniji. Ugotavljamo, da storilci v želji po hitrem in velikem zaslužku tujce preko meje in naprej v notranjost države poskušajo sprovajati na način, da jih v večjem številu vozijo v zaprtih kombiniranih vozilih. Zaradi nehumanih razmer med prevozom (veliko število ljudi v majhnem in zaprtem prostoru, v nekaterih primerih tudi več kot 30 ljudi, vožnja po makadamskih cestah, primanjkovanje zraka v tovornem delu, dehidracija …) sprovajalci ogrožajo življenja teh ljudi, ki so zaradi
izčrpanosti in dehidracije v slabem zdravstvenem stanju in pogosto potrebujejo zdravniško pomoč.

Pozivamo ljudi, ki živijo na obmejnih območjih, da nas obveščajo o pojavu sumljivih kombiniranih vozil z zaprtim tovornim delom ali drugih manjših tovornih vozil ob meji. Skoraj vedno pred tovornim vozilom s tujci pelje tudi eden ali več osebnih avtomobilov, in ti vozniki prav tako sodelujejo pri sprovajanju. Njihova vloga je, da voznika, ki prevaža tujce, opozarjajo na prisotnost policistov, ali opazujejo gibanje policijskih patrulj.

Domačini, ki živijo ob meji na območju Bele krajine, Posavja in na obronkih Gorjancev so že dolga leta naš nepogrešljiv in zanesljiv partner pri zagotavljanju varnosti in varovanju državne meje. Prav oni so tisti, ki odlično poznajo lokalno okolje in znajo najbolje presoditi, kdaj gre za pojav sumljivih vozil ali sumljivih oseb. Za vsa do sedaj prejeta obvestila se občanom zahvaljujejo. Policisti pravijo, da si tovrstnega sodelovanja želijo tudi v prihodnje in zagotavljajo, da se bodo še naprej ob vsakem obvestilu odzvali in natančno preverili okoliščine.

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine