1.2 C
Ljubljana
sobota, 9 decembra, 2023

Izsledili 205 migrantov, ustavili tudi taksista, ki je prevažal ilegalce

Piše: C. R.

V zadnjih 24-tih urah so policisti na območju PU Novo mesto obravnavali 205 oseb, ki so na nedovoljen način prestopile notranjo mejo Republike Slovenije. Razen devetih (državljani Turčije in Irana), ki so jih prijeli metliški policisti v Rakovcu,  so vse ostale obravnavali na območju Posavja.

Policisti specializirane enote za nadzor državne meje so popoldne na območju Brežic ustavili 56-letnega taksista iz Hrvaške, ki je v avtu peljal štiri državljane Turčije, ki niso izpolnjevali pogojev za prestop notranja meje. Taksista so oglobili, štiri tujce pa so v postopek prevzeli policisti policijske postaje za izravnalne ukrepe.

Policisti policijske postaje za izravnalne ukrepe so na avtocesti, med Gričem in Drnovem, nekaj po deveti zvečer ustavili polno naložen osebni avtomobil francoskih tablic. Takoj po zaustavitvi je voznik pobegnil, v avtu pa pustil devet oseb (iz Iraka, Sirije in Palestine), ki niso izpolnjevali pogoje za vstop v Republiko Slovenijo. Voznika še iščejo, z ostalimi pa postopek še ni zaključen.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine