11.8 C
Ljubljana
petek, 14 maja, 2021

Iznajdljivi migranti vendarle našli novo pot do Evrope in to tam, kjer je le malo nadzora!

Migranti iz Afrike se vse bolj nadejajo, da bi dosegli obale Španije po novi, ampak nevarnejši poti, ki vodi preko morja. Čeprav je jasno, da poskusi nezakonitih prehodov meje naraščajo, pa očitno Španija ne namerava narediti ničesar, da bi uvedla strožje varnostne ukrepe v smeri krepitve varnosti. 

 

Vedno večje število nezakonitih migrantov zapušča Severno Afriko in se odpravlja proti Kanarskim otokom, saj se tam nadejajo manj strogega nadzora ob vstopu v Evropsko unijo, kot ta velja v Gibraltarju.

Španija se spreneveda
Kljub visokim številkam pa Španija ne kaže nikakršnih namenov, da bi zajezila migracije preko morja do otokov, saj zagovarjajo prepričanje, da naj bi sporazumi, ki jih je južnoevropska država sklenila s severnoafriškimi državami, močno zajezili nezakonite migracije po letu 2008, poroča V4 Agency.

Kakorkoli, pot preko morja je veliko nevarnejša kot pot preko kopnega. Nedavno se je utopilo najmanj osem migrantov, štiri pa so španske oblasti razglasile za pogrešane potem, ko se je čoln, poln nezakonitih migrantov, v sredo potopil pred obalo otoka Lanzarote. Konec oktobra so se v morju južno od Kanarskih otokov utopili štirje migranti, ko je njihovo plovilo potonilo.

Zadnje novice

Sorodne vsebine